Premiär!


Vi hade tur att Dasio, vår portugisiske lärare, satt fast på Azorerna pga flygstrejk så det blev ingen skola idag, för det blev en hel del flängande idag för att få till det sista innan våra gäster skulle komma.
Det fattades en rörkoppling på toastolen så den måste vi ju inhandla. I vanlig ordning strulade det och vattnet sprutade efter att den blev ditsatt. Alltså var det bara för Hasse att sätta sig i bilen och fara in till Tomar igen. Det var inget fel på kopplingen, den var bara osedvanligt trög av någon anledning och med förenade krafter i butiken fick dom till det och till slut fungerar toastolen som den ska. Sen kom det inget kallvatten ur duschen. Det visade sig att slangen bakom panelen, som Hasse skaffade igår istället för den lååånga stången vi köpte tidigare i veckan, var vikt. Lossa på panelen och räta ut slangen och sen funkade allt som det skulle.

Läckfritt badrum :-)

Trädgårdsbord får fungera som soffbord tills vi hittar "rätt" bord

Allt på plats i köket.

Vi inhandlade också frukostmat, vi ska ju inte ha ett B&B där vi serverar frukosten utan vi fyller kylen med frukostmat så får gästerna ta vad de vill när de vill. Enklare för oss och bättre för gästerna som kan äta när dom känner för det.

Till slut var vi nöjda och hann t.o.m med en promenad med hundarna innan våra gäster kom. Nu känns det inte som gäster direkt, snarare som gamla vänner. Vi har följt varandras bloggar en tid så det känns som om man känt Åse och Lasse hur länge som helst. Det blev ett välkomnande med en kram och ett glas vin på glasverandan, det är ju trots allt våra premiärgäster så lite specialbehandling blir det ju.

Vi bjöd på premiärmiddag

Ängen med snösubstitut (vita blommor) har butt om till sommar blå sommarskrud

Söt get i blomsterhavet

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

Kommentarer

å trevligt att ni hunnit få klart tills era gäster kommit !!!
Nu har ni ju riktigt snyggt i ert
nya hus i Portugal !!!
Det verkar härligt va att bo där ist för kalla Sverige.
Alla fina blommor som ni får njuta av nu oxå,underbart !!
Hoppas ni skickar upp lite vår
till oss oxå nu snart !!

Ha det gott.....
Tack, tack, vi är riktigt nöjda :-)
Visserligen är det ovanligt blött i år men det är åtminstone inte kallt och inge snöskottande.
Vi paketerar våren och skickar express.

Sköt om er
/Annelie
Grattis till öppnandet. Ser fint ut. Vi gillar idén om att få laga frukost själva.

Vi har ännu inte kommit iväg på vår Lissabonresa. Men så fort jag har blivit av med den elaka bältrosen, ska vi åka. Bra att veta var det finns ett B&B :-)
Hoppas du blir av med bältrosen med det snaraste och ni är hjärtligt välkomna när det bär av norröver.
Ta hand om dig krya på dig ordentligt nu.
/Annelie
Har blivit ett riktigt fint gästboende! Frukost i egen regi...hm det ska vi kanske också försöka, när vi börjar hyra ut.

Trist med de döda hundarna! Förstår att där finns många stressade varelser.

/Märit
Ja man behöver ju inte passa upp så mycket när man låter gästen sköta sig själv, fylla kylskåpet går ju snabbt. Personligen gillar jag det bättre än att sätta sig vid dukat bord bland andra nyvakna under tidspress.

Det är ju trängseln som odlar stressen så de tar kål på varandra. Enda lösningen är intagningsstopp men med en ordförande som inte lyssnar på det örat så...

/Annelie

Populära inlägg i den här bloggen

Gäster upplever genuint lantliv

Vilket mörker

Finbesök idag